Yasaklı Sitelere Giriş

Ücretsiz Gizli Siteleri Açan Yöntemler Nelerdir?

Yasaklı sitelere giriş net olarak çözüm bulamayanlar için çözümler aşağıda yer almaktadır. Tüm gizli sitelere (+18 veya mahkeme kararıyla engellenmiş) giriş yapman için çözümlere ulaşabilirsiniz. Engelli site girişi için kullandığınız sisteme göre kendinize uygun yöntemi deneyin. Takıldığınız veya yapamadığını zaman yorum kısmını kullanarak bizlere bildirin.

DNS Ayarları Nasıl Değiştirilir?

En basit yöntemlerden bir tanesidir. Bilgisayar’dan programsız olarak mahkeme kararıyla engellenmiş sitelere giriş yapmanızda olanak sağlar. Emin olun bilgisayar’da yasaklı siteye giriş programı İnternet bağlantınızı çok yavaşlatacaktır. Bu yüzden kullanmadan önce dikkat edin. Windows 7,  Windows 8 ve Windows 10 işletim sistemlerinin hepsinde uygulanabilir. Tek yapmanız gereken ekranınızın sağ altta yer alan Wi-Fi simgesine sağ tıklayıp “Ağ ve Paylaşım Merkezi’ni Aç” demeniz.

ağ ve Paylaşım Merkezi

Önünüze gelen pencerede bağlantılar sekmesinin yanındaki ağ adına tıklayıp özellikler demeniz.

bağlantılar sekmesi

TCP/IPv4“ün üzerine çift tıkladıktan sonra,

TCP/IPv4 Özellikleri

Aşağıdaki DNS sunucu adreslerini kullan” seçeneği seçip verilen IP numaralarını girmelisin.

DNS ayarları örneği

Şimdi bu yaptığımız işlem nedir ne işe yarar? En Hızlı DNS adresleri hangileridir? Sorularına Cevaplar;

DNS Nedir?

Açılımı Domain Name System yani Türkçe olarak Alan Adı Sistemi anlamına gelmektedir. İnternet Dünya’sındaki hiyerarşi  dağıtılmaya olanak sağlar. Türkiye’de de engellenen sitelere giriş için kullanılır. 🙂 Kısaca ip adresinizi dağılıma ayak uydurmasını sağlar.

Güncel DNS IP’leri

En gözde ve hızlı DNS adresleri aşağıdaki gibidir:

  • Google DNS Adresleri – Üst IP 8.8.8.8 / Alt IP 8.8.4.4
  • Open DNS Adresleri – Üst IP 208.67.222.222 / Alt IP 208.67.220.220
  • Level3 DNS Adresleri – Üst IP 209.244.0.3 – Alt IP 209.244.0.4
  • Verisign DNS Adresleri – Üst IP 64.6.64.6 / Alt IP 64.6.65.6
  • Cloudflare DNS Adresleri – Üst IP 1.1.1.1
  • Norton DNS Adresleri – Üst IP 198.153.192.1 / Alt IP 198.153.194.1
  • Uydunet DNS Adresleri – Üst IP 62.248.80.161 / Alt IP 62.248.80.162
  • Scrublt DNS Adresleri – Üst IP 67.138.54.100 / Alt IP 207.225.209.66
  • Yandex DNS Adresleri – Üst IP 77.88.8.8 / Alt IP 77.88.8.1
  • DNS Watch Adresleri – Üst IP 84.200.69.80 / Alt IP 84.200.70.40
  • Alternate DNS Adresleri – Üst IP 23.253.163.53 / Alt IP 198.101.242.72
  • Safe DNS Adresleri – Üst IP 195.46.39.39 / Alt IP 195.46.39.40
  • Verisign Public DNS Adresleri – Üst IP 64.6.64.6 / Alt IP 64.6.65.6

Yasaklı Sitelere Giriş Nasıl Yapılır?

Yasaklı Sitelere Giriş İçin Tarayıcı Eklentileri

Kullanabileceğiniz en harika yöntem aslında tarayıcı eklentileridir. Tarayıcılar için özellikle hazırlanmış kullanımı çok basit ve istediğiniz her siteye kolaylıkla girebileceğiniz VPN eklentileridir. Eklentileri indirmek ve kullanmak oldukça basittir. Aynı zamanda eklenti kullanmadan da gizli sitelere giriş yapılabilir. Bunun yolu ise tarayıcınız içerisinde proxy yönlendirmesi yapmaktır. Proxy site lerinde ücretli olarak demin edebileceğiniz IP adreslerini tarayıcınıza girdikten sonra aktif olmaktadır. Ücretsiz olarak bu adreslere ulaşabilir, ancak İnternet sitesinin verdiği numaralar çalışmayabilir. Aynı zamanda girdiğiniz adresleri silene kadarda o tarayıcıdan web sitelerine giriş yapamayabilirsiniz. Bu yüzden eklenti kullanmanız hem ücretsiz hemde çok kolaydır.

Gizli sitelere girmek için aşağıdaki tarayıcı eklentilerini indirin:

  • Chrome Eklentileri – Chrome için tüm VPN eklentilerini seçip indirmek için buraya bakın
  • Firefox Eklentileri – Firefox için tüm VPN eklentilerini seçip indirmek için burası
  • Opera Eklentileri – Opere için bütün VPN eklentilerini arayıp indirebilmek için burayı tıklayın
  • Yandex Eklentileri – Yandex tarayıcısı için gelişmiş bir uygulama sitesi yoktur. Tarayıcınızın sağ üstündeki menü simgesine tıklayarak eklentileri seçerek VPN ismiyle arattırıp indirin

Yasaklı Sitelere Giriş İçin Telefon  Uygulamalar

Şimdi ise en önemli ve en çok aranan kısma geldik. Telefondan yasaklı sitelere nasıl gireceksiniz hemen anlatmak istiyorum.

Android İçin Gizli Sitelere Giriş Uygulaması

Android telefon kullananlar hemen Google Play Store’ye giriş yapıp, “VPN” diye arattıkları vakit karşılarına bir çok uygulama çıkacaktır. Yorumları okuyarak seçim yapmaları doğru karar vermelerine olanak sağlar. Tamamen ücretsiz olan bu uygulamaları ister tek tek indirin isterseniz hepsini bir indirim deneyin. Android yazılımı kullanan tüm markalarda işe yarar. Yasaklı sitelere giriş de telefonlar için başka yöntem yoktur. Proxy kullanabilirsiniz. Ancak buda çok yavaş olacaktır.

Apple Kullananlar İçin Gizli Sitelere Giriş Uygulaması

Apple yazılım kullanılan telefonlarda App Store’ye girip, yine”VPN” araması yaptıklarında bir çok uygulama bulacaklardır. Ancak Apple markasının bir kötülüğü çoğu yazılımının ücretli olmasıdır. Yine yorumları okuyarak kesin çözüme varabilirsiniz.


Sizlere yasaklı sayfalara giriş hakkında kesin çözüme ulaşacağınız bilgiler verdik. Eğer buradaki bilgilere rağmen gizli sitelere giriş yapamadıysanız. Konu altından yorum yaparak takıldığınız yerleri sorabilirsiniz. Türkiye’de bazı engellenen sitelere giriş yapmak için bir çok yöntem bulunur. Ancak bilindik ve kesin işe yarayan yöntemleri yukarıda sıraladık. Kurumsal web yazılım firması eSa web tasarım sizler için engelli site girişi için bilgiler verdi.

Yorum yapın